Sfatul astro-financiar pentru februarie 2015

Reinventare. Vi s-a întâmplat vreodată să faceți lucrurile într-un anumit fel și brusc să nu vă mai placă? Să vă dați seama că sunteți ca niște roboței? Că totul în jurul vostru merge ca uns și cu toate astea există „ceva” care vă împiedică să zâmbiți, să fiți voi înșivă, să vă bucurați de ce aveți, de cât aveți și, mai ales, de persoanele pe care le aveți în preajma voastră? Dacă răspunsul la aceste întrebări este DA, atunci vă invit să profitați de energia momentului și să vă redescoperiți, să vă dați seama care este acel „ceva” care lipsește din viața voastră, ce anume vă aduce zâmbetul pe buze, vă face să vibrați din toate mădularele și să simțiți cum vă pune sângele în mișcare. Orice afacere prosperă pornește dintr-o dorință lăuntrică abia rostită. Aveți curajul de a pune pe hârtie, de a face planul, de a conștientiza că se poate.

reinventare-astrofinanciar-feb2015

Începutul lunii este destul de tensionat (4 – 9 februarie), Saturn (Săgetător) în cuadratură cu planetele din Pești – Venus, Neptun și Marte, pe de o parte, Soare și Mercur (Vărsător) în opoziție cu Luna și Jupiter (Leu) – aspectul de Luna Plină, pe de altă parte și cuadratura Pluto (Capricorn) – Uranus (Berbec) cu care ne-am obișnuit deja de câteva săptămâni bune. Este timpul să dați frâu liber ideilor creatoare, micului geniu din voi. Vă invit să dați o formă concretă dorințelor voastre, să visați cu ochii deschiși, conştienţi de puterea vostră interioară, să vă vedeți visele concretizate în realitatea voastră. Dar nu ca pe un basm, ci ca un plan concret, cu imagini, cu poze, cu schițe și bineînțeles cu cifre. Ca un copil care acum descoperă o jucărie nouă, o demontează complet, până la cea mai mică piesă (afacerea actuală) și apoi o montează la loc, în stilul lui (afacerea văzută din noua perspectivă). Și nu contează că piesele nu se mai potrivesc exact. Aici intervine ingeniozitatea vostră, contribuția voastră. Ajustați jucăria așa cum vă place, așa cum v-ați dori să funcționeze. Încercați, testați toate aceste lucruri în propriul laborator, și când ați obținut forma dorită ieșiți cu ea în lume.

Cu Soarele în Vărsător alături de Mercur retrograd pentru primele 12 zile ale lunii, și apoi în mers direct până pe 19, un suflu nou adus în activitatea noastră de zi cu zi ar putea îmbunătăți rezultatele, fie că ne gândim la randamentul zilnic (productivitate), fie că ne gândim în termen de lichiditate. Un flux de producție regândit, o analiză de strategie rediscutată, o renegociere a unui contract, o privire a situației actuale dintr-un alt unghi, o altă perspectivă a activității zilnice, toate acestea duc la eliminarea timpilor morți, la descoperirea punctului cheie sau nevralgic, la îmbunătățirea condiților contractuale, cu impact direct în rezultatul companiei.

Pe 19 februarie, luminariile se află unul lângă celălalt în Vărsător*, în ultimul grad, formându-se aspectul de Luna Nouă. Este ca o continuare și totodată un semnal de alarmă al Lunii Noi precedente (tot din Vărsător). Ni se cere reinventare, redescoperire, înlăturarea barierelor ce stau în calea exprimării de sine.

O zi cu o încărcătură specială este ziua de 20 februarie, când Soarele schimbă semnul zodiacal și se alătură lui Marte, Venus, Neptun și Lună în Pești. Sunt 5 planete în zodia Peștilor cu Jupiter (stăpânul lor) în Leu, formându-se o recepție mutuală de domiciliu între Soare și Jupiter. Creativitatea este eliberată și exprimată, fără a exista limite sau constrângeri. Saturn ar putea să pună ceva piedici dar se înțelege bine cu Jupiter și astfel lucrurile se rezolvă. În acest context, Jupiter este planeta directoare influențată mai mult de Soare. Sunt favorizate industria cinematografică, marketing-ul și publicitatea, arta și pictura, fotografia. Tot ce necesită creativitate este adus în atenția noastră. Și ce nu necesită creativitate? Putem oare să facem ceva fără să ne folosim creativitatea? Da? Tocmai acesta este mesajul, să ne lasăm duși de valul nemărginit al Peștilor și să ne exprimăm altfel decât până acum. Să ieșim din tiparele vechi și să ne reînnoim. Oricât ar părea de greu și mai ales de abstract este nevoie să aducem așa ceva în planul concret al afacerilor. Ziua aceasta este o zi care din punct de vedere financiar poate duce la oscilații mari de lichiditate. Cursul valutar și indicii bursieri ar putea avea un trend neobișnuit și de neînțeles, așa că recomand prudență maximă în tot ce presupune investiții mari, pe termen lung sau speculații bursiere.

Lansarea unui film după 21 februarie, a unui spot publicitar, a unei expoziții de fotografie ar fi de bun augur. Marte pășește în domiciliu său, Berbec, fiind urmat foarte aproape de Venus și mai apoi de Lună. Este momentul să ieșim în față cu jucăria noastră modelată după gustul nostru. Este un moment bun pentru a începe o afacere, o campanie de promovare a unui produs, serviciu, concept, idee. Avem susținere astrală și energie maximă.

Pe 23 – 24 februarie, Soarele (Pești) și Saturn (Săgetător) formează un aspect tensionat perfect. Îi revine rolul lui Jupiter de a creea echilibrul, de a da fiecăruia ceea ce i se cuvine: exprimare liberă și nemărginită pe de o parte și rigoare și responsabilitate, pe de altă parte. Greu de realizat, dar nu imposibil. Două zile mai târziu, totul pare învăluit în ceață, nimic nu e prea clar. Soarele se apropie tot mai mult de Neptun, planeta iluziilor. Nimic nu este așa cum pare, există ceva care nu se lasă dezvăluit. Deciziile importante e bine să le amânăm câteva zile, să nu dăm verdicte finale. Putem să ne retragem puțin în intimitatea noastră, să ne preocupe propria persoană, să ne luăm vreo două zile libere pentru puțină mișcare. Dacă nu, lăsăm lucrurile să se întâmple fără a interveni în mod decisiv.

Luna februarie este o lună în care ar fi bine să ne facem pe plac, să ne motivăm în primul rând pe noi și apoi să-i ghidăm pe cei din jurul nostru spre ceea ce-și doresc, lăsându-le libertate de exprimare și mișcare. Să ne jucăm cu copilul din noi, să-l ascultăm și să-l înțelegem. Să aducem noul în viața noastră, să ne bucurăm. Să deschidem porţile unui drum nou, izvorât din dorințe aprinse.

LOREDANA CHIPERI

loredana-chiperi-autor


*Nota redacției:
Luna Nouă a lunii februarie e mai buclucaşă decât de obicei, ilustrând probabil faptul că se găseşte sub dublă influenţă: a Vărsătorului şi a Peştilor. Unele programe de calcul prezintă conjuncţia Soare –Lună pe ultimul grad Vărsător, alte programe o „văd” în Peşti. Acest lucru s-a răsfrânt şi asupra interpretărilor colegelor noastre Andreea şi Loredana care au amândouă dreptate, deşi fiecare a văzut Luna Nouă în alt semn. Loredana, cu un spirit mai analitic, a simţit-o în Vărsător. Pentru Andreea care plonjează în profunzimile psihicului uman, Luna Nouă nu se putea arăta decât în Peşti. Iar noi, ne putem folosi de ambele energii, în funcţie de sectoarele de viaţă în care suntem mai activi în zilele marcate de conjuncţia Soare – Lună.