Loredana ChiperiSfatul astro-financiar

Sfatul astro-financiar octombrie 2016

Astrofinanciar
Foto: Cristophe Benoit

Odată cu ingresul Soarelui în semnul Balanței, pe 22 septembrie, echinocțiul de toamnă, intrăm pe o altă energie. O energie a schimbării, a libertății, a noului și frumosului în viața noastră. Am avut o perioadă lungă în care am făcut ordine, curățenie, am eliminat ceea ce nu ne mai era necesar și util.

A venit momentul echilibrului și armoniei, între EU și NOI, între individualism și parteneriate, între cine sunt eu ca individ, de sine stătător, sigur și complet și ceilalți, compleți și ei. Este momentul cooperării forțelor masculine și feminine, al repoziționării corecte în matricea universului. Poate avea loc integrarea și completarea acestor energii în fiecare dintre noi, prin extinderea conștiinței, activarea și folosirea altor simțuri: intuiția, flerul, simțirea unei afaceri profitabile.

Și cum să faci afaceri cu ajutorul intuiției?

Ușor de spus, greu de făcut sau invers. Importantă este conectarea la ceea ce ne dorim cu adevărat să facem. Apoi vine, desigur, transpunerea în practică, aducerea visului din planul extazului în planul concret, al acțiunii și materializării. Astrele ne susțin în acest sens, acum și în următoarea perioadă, poate până la echinocțiul de primăvară.

Jupiter, marele benefic, pășește și el alături de Soare, în semnul justiției, al corectitudinii. Avem acum ocazia să culegem roadele acțiunilor întreprinse în primăvară. Și, ca de fiecare dată, culegem ceea ce am semănat. Ne place ceea ce vedem? Ar fi un moment bun să aducem îmbunătățiri, să schimbăm procese și proceduri, să eficientizăm fluxul de producție, să reducem stocurile de siguranță, să rulăm banii câștigați prin investiții în noile tehnologii, să aducem acel ceva în imaginea firmei pentru a crește veniturile.

Cum putem face asta?

Păi, începem prin a ne baza pe propriile forțe, calități, abilități, în calitate de manageri, conducători, lideri, dar și pe cele ale personalului, colaboratorilor cu care lucrăm. Este foarte important să folosim calitățile fiecărei persoane în parte și să ne axăm pe ele. Odată ce am stabilit ce resurse avem, ar fi bine să luăm în calcul și care ne sunt nevoile și să le trecem pe hârtie, alături de posibilitățile de a le obține. S-ar putea să constatăm că este vorba despre personal suplimentar sau despre a perfecționa personalul existent, despre a schimba anumite atribuții sau despre a delega. Putem stabili foarte clar, în această perioadă, cadrul de organizare, fluxul de comunicare, responsabilitățile fiecăruia, ce deținem și putem folosi și de ce mai avem nevoie. Este important de știut că ar fi bine să ne folosim de fondurile proprii, de banii lichizi, existenți în conturi, de recuperarea creanțelor vechi, de valorificarea activelor nefolosite astfel încât să apelăm cât mai puțin posibil la împrumuturile bancare. Colaborarea interdepartamentală ar trebui supusă unei atente analize și observări pentru a elimina eventualele deficiențe de comunicare.

Cu un astfel de plan bine pus la punct, organizat și etapizat, putem trece la acțiune. Putem avea astfel încredere că obținem rezultatele dorite. De reținut aici, că e util să lucrăm conform unui plan indiferent că este vorba despre ceva nou, despre o îmbunătățire a unor proiecte deja existente, despre o completare sau doar de o revigorare a unei activități. Este necesar să știm care este scopul acțiunilor noastre.

Luna octombrie e pigmentată pe alocuri cu diverse evenimente provocatoare.

Pe 4 octombrie, aspectul tensionat Jupiter (Balanță) – Marte (Capricorn) ne poate conduce la un exces de consum de energie. Și dacă ar fi în scopul propus nu ar fi chiar așa de rău. Dar este posibil să ne golească puțin buzunarele sau să ne sece de energie și să sesizăm că nu asta ne doream. Puțină cumpătare și prudență ar fi binevenite.

12 – 14 octombrie sunt zile în care activitățile mentale sunt favorizate și ne-ar putea da târcoale ideile inovatoare, geniale, pentru a valorifica proiecte ce țin de creație. De asemenea, sunt favorizate vânzările de orice tip dar mai cu seamă cele din segmentul imobiliar, activitățile de proiectare și decorațiuni interioare, tot ce ține de frumusețe, artă, lux și extravaganță.

Pe 13, 19 și respectiv 26, ar fi indicat să dăm dovadă de flexibilitate, să ne unduim ca trestia sub bătaia vântului. Riscurile sunt destul de mari, la fel și câștigurile. Toate, însă, pe termen scurt. Ziua de 26 octombrie ar putea fi o zi cu un risc mai scăzut pentru investiții, unele acțiuni ar putea să scadă, iar randamentul lor să fie unul bun pe termen mediu.

Un alt aspect important care se formează în această lună este conjuncția Marte – Pluton (Capricorn). Este un aspect dinamic, puternic. Un accelerator al evenimentelor ce stau să se întâmple. Energia aceasta ar fi bine să o folosim în demararea unor acțiuni/proiecte concrete, cu o strategie bună. Altfel, poate provoca tensiuni și dureri de cap. Zile favorabile 17 – 19 octombrie.

Pe 16 octombrie se formează aspectul de Lună Plină, pe axa Berbec – Balanță, o axă a echilibrării forțelor: bine – rău, lumină – întuneric, masculin – feminin, eu – noi. Un accent deosebit cade pe relațiile de colaborare, pe parteneriate, pe asocieri. Știm că unde-s doi puterea crește, așa că e un moment bun să încheiem contracte noi, legături de durată. Poate chiar să evaluăm relațiile existente, să vedem dacă și în ce fel mai corespund idealurilor noastre.

Finalul de lună ne aduce treptat în atmosfera Scorpionului. Începând cu 25 octombrie, Soarele părăsește semnul echilibrului și trece în domiciliul de noapte al lui Marte, apoi vine rândul lui Mercur, pentru ca la final, pe 30 octombrie, să fie și Luna prezentă în Scorpion. Avem aspectul de Lună Nouă în Scorpion, un semn al puterii, al controlului. Se recomandă să fim mai rezervați, mai prudenți, mai discreți. Flerul financiar poate reveni pentru a ne ghida și în luna noiembrie.

Ca o concluzie, recomand să aducem armonia, frumosul, rigoarea și perspicacitatea în viața noastră, să depunem eforturile necesare pentru a atrage colaborările necesare dezvoltării noastre ca oameni, progresului afacerii noastre. Să introducem creativitatea ca regulă de bază a unei acțiuni și să punem în valoare calitățile pe care le avem.

Loredana Chiperi

loredana-chiperi-autor