Sfatul astro-financiarVizi Erzsebet

Astro-financiară, februarie 2020

În harta ridicată pentru prima zi a lunii februarie, ora 00.00, București, se remarcă Ascendentul în Balanță, care ne aduce aminte de importanța relațiilor noastre. Guvernatorul Ascendentului, Venus, este în conjuncție cu Neptun în Pești. Acest lucru ne inspiră să fim mai iubitori, deschiși spre cei din jur, să renunțăm la prejudecăți, să lăsăm în urmă așteptările exagerate și regulile care nu mai funcționează. Chiar dacă uneori este provocator să ne iubim, să fim cu noi înșine, este important și util să stăm împreună și cu copilul din noi, să-i ascultăm nevoile și să-l rugăm să ne ajute să ne regăsim pacea interioară, pe noi înșine.

Axa valorilor cade în Scorpion și Taur. Toate activitățile pe care le facem cu foarte multă pasiune, creativitate, cu concentrare mentală și perseverență, ne aduc abundență financiară. Deciziile luate la începutul lunii vor fi bune, fructuoase pe termen lung dacă ne ascultăm și rațiunea dar și intuiția.

În această lună vor exista fluctuații minore pe piața financiară.

În prima săptămână a lunii, pe 5 februarie, ora 12:00, avem un careu în T în semne mutabile. Avem o opoziție între planeta acțiunii, Marte și simbolul emoțiilor, și al instinctelor, Luna, la care participă și o a treia planetă, planeta dorințelor, a iubirii și a valorilor, Venus (Pești), realizând cuadratură cu primele două planete. Venus este numită focar, deoarece este o gazdă a energiilor celorlalte două planete. Aceste aspecte ne provoacă să găsim echilibrul între acțiune impulsivă și nonacțiune, consumând astfel energia ori prin acțiuni inutile, ori prin gândire nefocalizată, împrăștiere mentală. E important să ne gândim și la rece deciziile și acțiunile necesare, dar și să acționăm. Deoarece Acțiunea face diferența!

Această configurație este echilibrată de un sextil exact dintre Uranus din Taur și Mercur din Pești și de un alt sextil între Saturn (Capricorn) și Venus (Pești). Inspirația divină și vocea interioară ne susțin în negocieri, contracte, vânzări, investiții pe termen mediu și lung. Putem da dovadă de perseverență și de o atitudine fermă față de obiectivele noastre.

Pe 7 februarie, ora 17:00, București, avem pe cerul astral o opoziție între Lună (Rac) și conjuncția Saturn – Pluton din Capricorn. Această opoziție ne provoacă să găsim echilibrul între interior și exterior, între muncă și viața de zi cu zi și relaxare, între a controla și a accepta circumstanțele exterioare, și a trăirilor interioare. Trebuie să învățăm să acceptăm că nu putem controla tot ce se întâmplă în jurul nostru și ar fi sănătos să mai încercăm din când în când să lăsăm lucrurile să se întâmple, fără să forțăm. Să conștientizăm ce simțim, ce gândim, dar fără să intervenim. Să învățăm cu ajutorul tehnicilor de concentrare sau orice altă tehnică care funcționează pentru noi, să acordăm atenție lucrurilor bune care se întâmplă în viața noastră. Atragem ceea ce există, în general, în centrul preocupărilor noastre mentale, emoționale.

Pe 10 februarie, ora 17:00, București, avem o opoziție între Lună, care tranzitează zodia Fecioarei, și Mercur, care tranzitează zodia Peștilor. Emoțiile sunt raționalizate, analizate mai mult decât ar fi nevoie, și crește nevoia de a ajuta, de a servi, de a fi utili societății în care trăim, cu riscul de a ne lăsa pe noi înșine ultimii. Mercur poate să ne ridice moralul, dar poate și să ne tragă în jos. Ideal ar fi să găsim tehnici, modalități eficiente pentru concentrarea mentală (care ne influențează și starea noastră emoțională), și să le aplicăm ori de câte ori simțim nevoia. Pentru concentrare mentală, vă recomand să vă găsiți o mantră, un cuvânt, o frază scurtă, care să vă poată ajuta în orice moment de defocalizare. Sau vizualizați-vă obiectivele, trăiți-vă cu pasiune toate emoțiile pe care credeți că le veți simți când vă veți atinge obiectivele. Găsiți-vă „cheia” pentru concentrarea mentală și aplicați-o zilnic, până devine un obicei.

În harta ridicată pentru 14 februarie, ora 09:00, București, avem o opoziție între Uranus din Taur și Luna din Scorpion. Acest aspect ne atrage atenția să ne găsim echilibrul între rațiune și emoții, între vechi și nou, să ne luăm viața în propriile mâini cu curaj și să ne înfruntăm fricile prin acțiuni mărunte, zilnice, cu perseverență și atitudine pozitivă.

Planeta acțiunii, Marte (Săgetător), formează un sextil cu Soarele (Vărsător), simbolul personalității. Obiectivele propuse pentru anul 2020 le putem atinge cu multă muncă, atitudine pozitivă, acțiuni zilnice, cu integrarea noilor obiceiuri sănătoase, focalizare și vizualizare mentală cu încărcătură emoțională puternică. Cel mai important aspect ar fi să ne facem datoria, să facem tot ce ne stă în putință, iar de ceea ce nu depinde de noi sau nu putem controla, să ne detașăm mental, emoțional, și să lăsăm ca lucrurile să se întâmple, să lucreze divinitatea în și prin noi.

Pe 16 februarie, planeta acțiunii, Marte, intră în Capricorn (semn de Pământ), ceea ce ne va aduce mai multă perseverență și disciplină în acțiuni, statornicie, inițiative noi și devotament față de planurile noastre. În această perioadă, vom fi mai eficienți în planificarea, organizarea încasărilor și a plăților zilnice și mai disciplinați în toate acțiunile noastre. Putem face astfel un salt uriaș în atingerea obiectivelor financiare.

Planeta comerțului și a contractelor, negocierilor, Mercur, se găsește în stație retrogradă, în Pești, pe 16 februarie, și își începe retrogradarea pe data de 17 februarie. Această perioadă este prielnică să punem punct la unele relații nesănătoase, să lăsăm în urmă contractele nefructuoase și să luăm acele decizii pe care le-am amânat în ultima perioadă.

În perioada 18-25 februarie, Uranus din Taur realizează un trigon cu Marte din Capricorn. Acesta din urmă, formează la rândul său un sextil cu Soarele care pe data de 19 februarie intră în Pești. Punctul culminant este atins pe 23 februarie când Luna se alătură Soarelui din Pești și ne bucurăm de momentul de Luna Nouă. Aceste aspecte ne susțin în continuare să ne clădim drumul spre o viață mai disciplinată, cu rezultate vizibile în orice domeniu în care ne-am propus obiective. Viața ne confirmă astfel că rezultatele apar în funcție de eforturile depuse. Cu cât investim mai multă energie, cu atât vom avea rezultate mai vizibile.

Luna Nouă din Pești ne aduce inspirație, intuiție și clarviziune asupra acelor situații, care ne-au creat provocări în perioada precedentă.

Pe 27 februarie, avem o conjuncție, în Berbec, între Luna și Venus, care formează la rândul ei o cuadratură cu Pluton în Capricorn. În plus, Jupiter din Capricorn realizează un sextil cu Neptun din Pești. Aceste aspecte ne susțin în acțiunile umanitare și vom fi la locul potrivit în momentul potrivit, având șanse mari de a găsi sponsori pentru susținerea financiară a obiectivelor noastre. Pe de altă parte, dorințele și emoțiile noastre se vor echilibra, oferindu-ne impulsul și curajul necesar pentru a porni la drum, pentru a acționa în concordanță cu valorile noastre interioare. Acestea ne vor conduce la renaștere interioară și exterioară.

Pe 28 februarie, Marte din Capricorn formează un trigon cu Luna aflată în Taur, în conjuncție cu Uranus. La rândul său, Uranus în Taur realizează un sextil cu Mercur retrograd din Pești. E perioada potrivită pentru selecția, renegocierea contractelor, revizuirea planurilor și a obiectivelor pe termen lung, dar și pentru luarea deciziilor mult amânate. Totodată este momentul potrivit să investim în cursuri de perfecționare, în cursuri practice, dar și spirituale.

În ultima zi a lunii, avem un sextil între Marte (Capricorn) și Soarele (Pești), un trigon între Lună (Taur) și Jupiter (Capricorn) și o cuadratură între Venus (Berbec) și Pluton (în conjuncție cu Saturn, în Capricorn). Aceste aspecte ne ajută să dăm startul noilor proiecte, să acționăm cu curaj, să fim deschiși și flexibili, curioși pentru a explora și a experimenta lucruri noi. Astfel învățăm, creștem, ne cunoaștem pe noi înșine, depășindu-ne limitele mentale și emoționale.

Ca o concluzie, vă pot spune: luați viața în propriile mâini, ascultați-vă intuiția, dar și rațiunea, luați deciziile mult amânate, și ACȚIONAȚI cu curaj și încredere în forțele proprii. Trăiți-vă VISUL!

Vizi Erzsebet

Vizi Erzsebet