Gică astrologul

Foto: Moose Winans, "Zen Bridge"
Foto: Moose Winans, „Zen Bridge”

La începutul carierei sale, Gică astrologul s-a întâlnit cu o persoană foarte antipatică. În acel moment, acea persoană era o fiinţă orgolioasă şi egoistă. Între noi să fie vorba, părea şi puţin retardată. Era născută în comuna Işeilu, în data de [zz] [ll] [aaaa] (am preferat să ascundem data concretă, nu cumva să rănim sensibilitatea vreunui cititor). Pentru simplitate, hai să-i găsim şi un nume: Manuel.

Aşa că Gică astrologul a elaborat 3 constatări:
– în comuna Işeilu trebuie să existe nişte energii deplorabile, dacă Manuel se prezintă în acest hal în faţa lui
– toţi cei născuţi sub vibraţia zilei [zz] tind să fie antipatici
– toţi cei născuţi în data de [zz] [ll], indiferent de an, tind să fie antipatici.

Toate bune şi frumoase, până când Gică astrologul s-a întâlnit cu o persoană foarte simpatică, tot din comuna Işeilu. Era vorba despre un om inteligent, smerit, cult şi plin de haz. Lui Gică astrologul nu i-a venit să creadă că şi acest om s-a născut şi a trăit o bună bucată de vreme în Işeilu. Şi-a dat seama că nu-i nicio problemă cu vibraţiile din acea zonă. Gică astrologul se gândi că probabil vibraţia zilei şi amprenta combinaţiei [zz] [ll] determină ca Manuel să pară un cactus uman. Până când s-a întâlnit cu un alt om născut în aceeaşi zi, cu câţiva ani diferenţă. Era vorba iarăşi despre un om inteligent şi cult. Nu se putea afirma că ar fi fost şi smerit şi plin de haz, dar cel puţin avea un talent artistic de apreciat. Oricum, nu aducea deloc a „cactus”. Atunci, Gică astrologul şi-a amintit că de-a lungul vremii s-a întâlnit cu multe persoane simpatice, născute sub vibraţia [zz]. Şi-a dat seama atunci că nu este nicio problemă cu acea vibraţie şi nici cu combinaţia [zz] [ll]. Şi, mai ales, că n-are voie să „lipească etichete”.

Din fericire, în prezent Manuel nu mai este fiinţa orgolioasă şi egoistă din trecut. Nu mai are nici aerul acela retardat. Între timp a mai evoluat, s-a integrat în societate şi este apreciat de către colegii, rudele şi prietenii săi. A devenit chiar un membru de bază al comunităţii.

Nici Gică astrologul nu mai este ce a fost odinioară. Între timp i-a căzut fisa: astrele ne alimentează cu diferite tipuri de energii, dar acestea sunt prelucrate şi utilizate în mod diferit de către fiecare fiinţă umană. Să ne imaginăm că omul este o „cutie neagră” (black box): chiar dacă datele de intrare sunt aceleaşi, cele de ieşire pot fi calitativ diferite. Mai pe româneşte: Gică astrologul nu mai lipeşte ştampile prefabricate pe temele astrale pe care le întâlneşte, ci încearcă să privească cât se poate de mult în interiorul „cutiei negre” şi să observe procesele care se petrec acolo. A trebuit să înveţe să privească temele astrale cu ochii unui copil: cu încredere, fără gânduri prefabricate, lăsând ca vibraţia temei studiate să-l impresioneze fără vreun filtru predefinit.

Astăzi, Gică astrologul încearcă să observe omul în toată complexitatea lui şi nu doar în forma lui redusă la un set de informaţii bidimensionale.

Prefer să nu ştiu nimic despre tema oamenilor cu care mă întâlnesc şi să las pur şi simplu ca energiile lor să mă învăluie. Cândva, doream să aflu cât mai multe date astrologice despre oameni, dar surplusul de informaţii nu face decât să ne „robotizeze”. În acest moment, nu-mi doresc decât să le simt vibraţiile. Prefer să aflu datele lor doar atunci când ei solicită studii astrologice. Astrologia trebuie să constituie o punte şi nu o barieră între oameni, spune Gică.

FULOP LASZLO,
Redactor-șef adjunct

fulop-laszlo-autor2