Cele două feţe ale aceleiaşi monede

Foto: Michael-Anderson
Foto: Michael-Anderson

Iată-ne deja în noiembrie, luna în care vibraţia zodiei Scorpion îşi face simţită prezenţa prin nevoia noastră de reinventare, redefinire şi relocare a resurselor către alte direcţii decât până acum.

După cum ştim Scorpionul ne vorbeşte despre tranformare, metamorfoză, moarte dar şi naştere/renaştere. Pentru că, până la urmă, naşterea reprezintă trecerea dintr-o formă în alta. Astfel, în harta natală a unei femei activarea prin tranzite a acestui semn sau a casei a VIII-a căreia îi este asociat poate anunţa şi concepţia/naşterea unui copil (desigur, împreună cu alte indicii astrologice care susțin sarcina).

De la momentul concepţiei până la momentul naşterii, pântecul mamei protejează creşterea fătului timp de aproximativ nouă luni. În mai puţin de nouă luni, şi anume din 14 martie 2015 până în 8 noiembrie 2015, ceea ce am trăit cu toţii a fost de fapt o perioadă de gestaţie a ceva ce fiecare şi-a dorit foarte mult. În 14 martie, Saturn a păşit în gradul său de staţie retrogradă 4˚56’ Săgetător, grad ce îl va atinge din nou în data de 8 noiembrie. Acest drum al unei planete încadrat de gradul în care începe să retrogradeze până când se întoarce în mers direct în acelaşi punct, se numeşte în astrologie zonă de umbră.

Un drum pe care l-am parcurs în aproximativ opt luni şi care a purtat creşterea şi materializarea unor seminţe aruncate ca obiectiv odată cu primul ingres al planetei Saturn în semnul Săgetător din 23 decembrie 2014. Ceea ce mi-a atras atenţia în primul rând, urmărind cele trei hărţi ale acestor momente, a fost faptul că, la momentul primului ingres al planetei Saturn în Săgetător din 23 decembrie 2014, Luna (guvernator de Ascendent) tranzita zodia Capricornului. Este acelaşi semn pe care de altfel îl activa şi în momentul când Saturn a ajuns în gradul său de retrogradare. Iar asta îmi confirmă că vârful de munte pe care ni l-am luat de atins, a adus cu sine evenimente care ne-au luat prin suprindere şi, în egală măsură, ne-au arătat că putem duce mai mult decât ne credeam a fi în stare.

Cu siguranţă că mulţi dintre noi au înţeles în această perioadă că orice monedă are două feţe. Şi cu cât atingem mai mult înaltul muntelui (Saturn în Săgetător) cu atât vom trăi şi întunericul abisului de sub picioarele noastre (Saturn în Scorpion). De aceea, urcarea se face în trepte şi nu cu liftul. Pentru a putea sedimenta în noi polaritatatea fiecărei trepte şi a fi capabili să ne putem centra şi să fim prezenţi aici şi acum purtând în noi cele două lumi.

Saturn 3wheel

Din punctul meu de vedere, începem să conştientizăm manifestarea vibraţiei lui Saturn prin Săgetător (vezi articolul din septembrie „Atât cât eu pot duce”) abia începând cu 8 noiembrie când acesta iese din zona sa de umbră. Din 23 decembrie 2014 până acum ni s-a predat fiecăruia din noi o lecţie foarte importantă, şi anume ce înseamnă a-ţi asuma un obiectiv, surpriza drumului creat de acesta şi cum te simţi atunci când chiar începi să primeşti ceea ce ai cerut. Nu ştiu dacă aţi văzut filmul Everest, însă la un moment dat a fost o replică care mi-a rămas în minte: „Muntele va avea întotdeauna ultimul cuvânt de spus!” Cu alte cuvinte, să nu uităm niciodată că atingerea unui vârf înseamnă pe de altă parte şi a sacrifica ceva în schimb, înseamnă şi că fiecare dar primit are întotdeauna preţul său.

Această conştientizare, chiar dacă amplifică sau trezeşte stări emoţionale nu foarte plăcute (Luna în Balanţă în aspect aplicant de cuadratură cu Pluto în Capricorn) aduce cu sine o moarte/finalitate a ceva ce nu ne mai era de folos şi o naştere/încolţire a ceva ce avem nevoie de acum înainte pe drumul nostru (Luna în Balanţă din 8 noiembrie aflată în conjuncţie cu Nodul Nord din 14 martie).

Este posibil ca primul declanşator de manifestare efectivă a acestei treceri să îl resimţim spre sfârşitul lunii noiembrie atunci când rând pe rând planetele Mercur (24 noiembrie 2015) şi Soare (27 noiembrie 2015) activează gradul 4˚56’ Săgetător, staţie a lui Saturn. Înainte de asta, în 13 noiembrie 2015, atunci când Luna ajunge în punctul staţiei, unii din noi pot trăi o stare de eliberare sau din contră alţii pot avea o stare de spirit apăsătoare.

Şi pentru că luna noiembrie aduce trezire şi mai multă claritate asupra polarităţii înalt – abis, haideţi să privim partea plină a paharului! Cu cât suntem mai prezenţi, cu atât aşteptările faţă de noi şi faţă de ceilalţi ni le vom seta la înălţimi mai puțin ameţitoare.

NICUȘOARA IONIȚĂ

nicusoara-ionita-autor