Stația “Progresul” sau Uranus în Taur

În mitologia greacă, Uranus este zeul Cerului care a fost detronat chiar de propriul să fiu, Cronos. Acesta din urmă l-a castrat cu o seceră, luându-i puterea și locul. Se spune că din organele sale genitale, căzute în spuma mării, s-a născut Afrodita, zeița dragostei, a frumuseții și a procreației. Dacă încercăm să privim dincolo de metafora acestei legende, am putea înțelege că în urma unei rupturi bruște, tăioase, care pare un sfârșit, poate apărea „o Afrodita”. Sfârșitul mitic care vine sub forma castrării aduce cu el o transformare, o schimbare uraniană de proporții.

Uranus în Taur ne învață despre spiritualitate, despre îmbinarea dintre subconștient și conștiință, despre înțelegerea nevoii de schimbare și descoperirea limitelor evolutive ale trecutului pentru atingerea unor idealuri înalte. Uranus vine cu energie în sensul acesta, reduce șovăiala și aduce un plus de inventivitate, făcând Taurul să lase garda jos în fața energiei uraniene. Oferă posibilitatea de renunțare la pragmatism și de făurire a visurilor, de acceptare a noutății.

Ambiția devine una constructivă, iar îmbinată cu originalitatea și nonconformismul clasic uranian, deschide calea către inovație. Este, astfel, un context astral favorabil noutăților și creației, mai ales în domenii ca tehnica, electronica și tehnologia. Să ținem însă cont de faptul că știința fără conștiință reprezintă ruina sufletului, astfel că progresul va începe de la fiecare, prin înțelegerea propriei meniri. Uranus ne ajută dându-ne niște impulsuri de energie mentală ce permit conectarea la anumite canale superioare de înțelegere și comunicare.

Se nasc îndoieli vizavi de autoritate, pot apărea modificări cu un puternic impact asupra societății, aspecte strâns legate de nevoia de exprimare fără constrângere. Să nu uităm că cel de-Al Doilea Război Mondial a început sub imperiul acestui aspect astral.

Între Uranus și Taur apare un quid pro quo benefic, în urmă căruia Taurul împrumută planetei din pragmatismul și seriozitatea ei, iar Uranus îi dă zodiei o doză de nebunie. Astfel, poate apărea un echilibru, fiind stimulate puternic energiile constructive. Ni se transmite că este timpul să înlăturăm orice fel de rigiditate în gândire, să nu îngrădim libertatea de exprimare și să fim deschiși către progres, căci Uranus poate fi și distructiv atunci când opunem rezistentă în față influenței sale. Suntem constrânși să ne eliberăm intuiția, să o lăsăm să funcționeze, căci al șaselea simț e gata, gata să ne sară în ajutor.

Răscoala lui Uranus în Taur se face prin mijloace pașnice, prin creație, prin originalitate. Și, în ciuda faptului că ordinea Taurului se clatină din temelii, revoluționarea uraniană a atributelor sale poate duce la înfăptuirea unor reforme benefice.

Schimbarea este necesară progresului. Ea este combustibilul acestuia. De aceea, haideți să ne facem un plan bine stabilit, să luăm în bagaj plusurile și minusurile, să alimentăm și să pornim la drum, căci Uranus va sta în Taur până în iulie 2025. Poate părea un drum lung și anevoios, dar nimic grozav nu se face ușor. Să ne bucurăm de călătorie și să fim conștienți că stația “Progresul” este o destinație care merită osteneala.

Alina Nedeloiu
Alina Nedeloiu