Marte în Taur sau între lentoare și vigoare – mai ales fizică

În luna martie a acestui an planeta acțiunii, a energiei și a voinței (Marte) se află în semnul Taurului. Energia este mult ponderată și controlată. Marte în Taur marchează acțiuni temperate. Există dorința de a obține lucruri (mai ales materiale/ cu valoare materială), există și energia de a le obține, dar într-un ritm destul de lent. Acțiunile sunt calme și cumpătate, dar nu lipsite de inteligență și de spirit de afaceri/ antreprenorial. Mai mult, Marte în Taur aduce și o tendință spre lux, spre rafinament, spre viață mondenă. Totuși, este foarte important ca lucrurile să se facă propriu zis, pentru că apare riscul stagnării. („Da’ muieți îs posmagii?”)

Cartea de Symbolon corespunzătoare planetei Marte în Taur (și, implicit, planetei Venus în Berbec), cartea Eros ne trimite, fără echivoc, către latura fizică/ sexuală din cadrul relației noastre dar și către componenta fizică/ sexuală din noi înșine. Să nu uităm că Taurul este semnul cel mai puternic legat de simțurile fizice (a vedea, a auzi, a mirosi, a pipăi), drept pentru care, Marte, care înseamnă energia noastră în acest semn al senzorialului poate aduce în prim plan și tematica sexualității.

Cum intergăm acest aspect în viața noastră? Folosim sexualitatea în exces (tocmai pentru a ne ascunde de o nevoie de implicare, responsabilitate și profunzime) sau devenim asexuali? Să nu uităm că Eros în mitotlogia greacă, alias Cupidon din mitologia romană era zeul iubirii. De fapt, în cartea de Symbolon, îl și vedem pe sprințarul îngeraș pregătindu-și săgeata. Totuși, prin faptul că cei doi protagoniști ai cărții sunt dezbrăcați complet iubirea are aici mai degrabă conotația de iubire fizică, atracție sexuală, flirt, contact fizic.

La nivel de analogie planetă în semn – carte de Tarot, voi merge pe cele două paliere expuse mai sus și voi supune atenției următoarele arcane: arcana minoră VIII de monede și arcana minoră II de Cupe.

Așadar, Marte în Taur corespunde arcanei minore VIII de monede, care reprezintă munca minuțioasă, susținută, orientată spre rezultate concrete, materiale, palpabile și într-un cadru cât mai apropiat de natură.

În același timp, Marte în Taur corespunde și arcanei II de Cupe, arcană care marchează începutul flirtului și, cumva implicit, promisiunea de a merge un pas mai departe în explorarea/ descoperirea celuilalt.

În concluzie ne așteaptă o perioadă de acțiuni clare, realiste și pragmatice cu scopuri materiale bine definte.

Din punct de vedere al dinamicii relaționale există preocuparea mai degrabă către satisfacțiile senzoriale decât către nebănuite profunzimi sufletești. (Un fel de conștientizare a zicerii: dragostea trece prin stomac.:))

Cristina Podoreanu

Cristina Podoreanu