Sfatul astro-financiarVizi Erzsebet

Finanţele în contextul general al perioadei

Începem luna aprilie 2019 cu Ascendent în Săgetător. Acesta ne dă elan, entuziasm, pasiune, dorință şi deschidere spre noutate, spre explorări, dorință de cunoaştere, deschidere spre spiritualitate, spre a explora lucruri noi, dar și dorința de a fi înconjurați de prieteni. E o invitație să ne bucurăm de viață din plin!

Luna Plină din Berbec, din 6 aprilie, poate să ne aducă mai multă nerăbdare, agitație, însoțite însă și de un dram de detaşare, toleranță, şi respect față de semenii noştri şi față de noi înşine. Putem să canalizăm această energie, şi să acționăm în plină forță, clădind ceva nou.

Jupiter tranzitează semnul Săgetătorului, ceea ce poate sugera predispoziție spre excese: excese culinare, financiare etc. Depinde de fiecare dintre noi, de deciziile pe care le luăm, dacă ştim să spunem nu tentațiilor. Este important așadar să fim conştienți, să fim responsabili față de noi înşine şi față de semenii noştri. Orice decizie am lua ar fi bine să ne oprim pentru un moment, să facem un pas înapoi ca să avem o imagine de ansamblu cât se poate de clară şi să ne punem întrebarea : ce efect va avea această decizie pe termen lung asupra vieții mele, asupra sănătății mele, asupra stării mele financiare sau chiar relaționale? Ce obicei se va naşte în viitor?

Jupiter staționează din 8 aprilie, iar din 14 aprilie intră în mers retrograd. E timpul să ne observăm excesele, pe toate planurile, darr mai ales pe cele financiare şi culinare, să le conştientizăm, şi să luăm decizii înțelepte, mature, urmate de acșiuni ferme, dacă este nevoie.

Pe 10 aprilie, planeta Jupiter (Săgetător) formează un trigon cu Soarele (Berbec), dar şi cuadratură cu Mercur (Peşti). Planetele Saturn şi Pluton, în conjuncție în Capricorn, creează un sextil cu Mercur (care e în conjuncție cu Venus în Peşti), dar şi o cuadratură cu Soarele în Berbec. Aceste aspecte ne îndeamnă să fim optimişti, dar şi realişti, anunțându-ne totodată că e momentul să ne ascultăm intuiția, să ne lăsăm conduşi de inspirația divină, şi să acționăm. Dacă dorim să se schimbe ceva în viața noastră, e ,,obligatoriu” să re-acționăm diferit. ACUM este momentul potrivit să lăsăm în urmă tiparele vechi, care nu ne mai ajută să creştem, să evoluăm.

Axa valorilor/a banilor ocupă zodiile Capricorn, respectiv Rac. În semnul Capricornului îi avem ca oaspeți pe Saturn în conjuncție cu Pluton. În ceea ce priveşte banii noştri şi administrarea lor, Saturn cere în această lună să fim înțelepți, disciplinați, organizați, perseverenți, prudenți şi practici. Să ne evaluăm/reevaluăm sistemul de valori, să învățăm să prioritizăm, să ne gândim bine în ce dorim să investim, să ne gândim de două ori şi să acționăm pe urmă, dacă este necesar.

La nivel de întreprindere, e foarte important să planificăm şi să organizăm cheltuielile, nu numai investițiile importante. E important să fim raționali, disciplinați, să gândim şi să luăm decizii pe termen lung, să avem în vedere ca decizia să fie cât mai eficientă, productivă, practică şi rentabilă pe termen lung. E posibil să găsim idei noi, să găsim soluții practice pentru economisire, pentru reducerea cheltuielilor, dar şi pentru investiții eficiente. E indicat să analizăm cu rațiune, cu simț practic, să prioritizăm fiecare cheltuială nouă, şi să analizăm ideile noi, înainte să le punem în practică.

Soarele tranzitează zodia Berbecului până pe 20 aprilie, aducând multă energie, entuziasm, pasiune, acțiune, inițiativă, iar pe 21 intră în zodia Taurului. Acest lucru ne oferă mai multă stabilitate, răbdare, simț practic, perseverență în planurile noastre.

Piața valutară e posibil să fie instabilă în prima parte a lunii.

Între 18 şi 21 aprilie, Venus, planeta iubirii şi a banilor, şi Mercur, responsabil pentru idei, informații, comerț etc., ies din umbra lui Neptun (Peşti), planeta iluziei şi deziluziei, a iubirii necondiționate, a imaginației bogate (pierderea legăturii cu realitatea), şi intră în Berbec. Mercur în Berbec poate aduce spontaneitate, dorință de afecțiune, senzualitate, inspirație, idei, dorință de mişcare, creativitate în exprimare. Comunicarea poate fi mai eficientă, tranzacțiile, vânzările-cumpărările mai rentabile şi mai realiste.

Piața valutară va fi mai stabilă după 18-21 aprilie, după ieşirea planetelor Venus şi Mercur din umbra lui Neptun, din zodia Peştilor.

Pluton staționează din 23 aprilie, iar din 28 aprilie intră în mers retrograd în Capricorn, iar Saturn (Capricorn) staționează din 30 aprilie.

Pe 30 aprilie, Pluton, în conjuncție cu Saturn (Capricorn), formează sextil cu Luna (Peşti). Iar Jupiter retrograd (Săgetător) se află în opoziție cu Marte (Gemeni) şi în cuadratură cu Luna (Peşti). Începe o perioadă în care vom avea posibilitatea de a acționa, de a prinde oportunitățile, de a schimba acele obiceiuri care nu ne mai servesc, o perioadă potrivită introspecției, meditației, prin care să conştientizăm, că Noi suntem responsabili pentru viața noastră şi că tot ce se întâmplă, se întâmplă cu un scop, dar și ca rezultat al deciziilor şi al acțiunilor sau al nonacțiunilor noastre.

Mercur în Gemeni realizează cuadraturi cu Saturn staționar şi cu Pluton retrograd, trigon cu Jupiter retrograd, şi sextil cu Marte. Aceste aspecte ne pot aduce idei noi, inspirație şi simț practic, flexibilitate, voință pentru aplicarea ideilor, ajutor divin şi nu numai, ajutor prin prieteni, colaborări. Am putea fi însă „obligați” să ne schimbăm gândirea, să rupem lanțul gândurilor vechi, nefolositoare, să fim prudenți, raționali, analitici în decizii, iar în viața de zi cu zi, organizați, perseverenți, disciplinați cu o doză de flexibilitate şi deschidere spre noutate.

Planeta Marte, planeta acțiunii şi a inițiativei, în zodia Gemenilor, poate să fie nehotărâtă, oscilantă, mi ales când lucrează prea mult, când se distrează prea mult. Partea pozitivă este că poate să ne ofere o doză de flexibilitate, detaşare, şi multe idei noi, ceea ce ne poate ajuta în munca noastră. Şi o să avem şi simț practic, spontaneitate pentru aplicarea ideilor noi.

Uranus în Taur ne învață în continuare să rămânem raționali, perseverenți, cu picioarele pe pământ, dar totodată deschişi către noi oportunități, posibilități, idei, soluții, şi să ne ascultăm intuiția, să urmăm inspirația divină.

Pluton, planeta transformării, retrogradă din 28 aprilie, și Saturn, staționar din 30 aprilie, ne invită să ne întrebăm : ce ne oferă stabilitate și unde o căutăm? În exterior sau în interior? Schimbările exterioare, dar şi cele interioare, de unde pleacă? De bunăvoie şi nesiliți de nimeni, acționăm ca să ne schimbăm Viața şi pe noi înşine sau aşteptăm ceva? (Sau pe cineva care să ne împingă de la spate?!) Cine este responsabilul, cine își asumă deciziile din viața noastră sau pe cine dorim să dăm vina?

În final, vă doresc multă inspirație, voință, acțiune, flexibilitate şi deschidere către noutate, organizare şi disciplină zilnică, dar şi maturitate pentru asumarea deciziilor voastre.

Vizi Erzsebet

Vizi Erzsebet