Astro-financiară noiembrie 2019

Harta astrologică ridicată pentru data de 1 noiembrie 2019, ora 0.00, București, are Ascendent în Leu. Ascendentul în Leu e creativ, jucăuș, energic, cu capacități organizatorice excelente și un lider înnăscut. Această primă zi a lunii aduce o opoziție între Soare (Scorpion) și Uranus retrograd (Taur). Acest aspect ne atrage atenția asupra unor domenii, cum ar fi cel financiar și cel emoțional, lumea interioară și cea exterioară, între care ar trebui să existe un echilibru. Începe astfel o perioadă benefică pentru restabilirea echilibrului dintre rațiune și inimă/intuiție, între interiorizare și exteriorizare.

Jupiter formează o conjuncție cu Luna în Săgetător, iar acest aspect ne oferă elan, entuziasm, pasiune, inițiativă, curaj, dorință de exteriorizare, de exprimare și ajutor divin pentru realizarea noastră spirituală. Marte din Balanță realizează cuadraturi cu Saturn și Pluton în Capricorn. Aceste aspecte ne oferă impulsul necesar pentru depunerea continuă a eforturilor pentru proiectele în curs.

Axa valorilor, din harta menționată mai sus, cade în zodiile Fecioară, respectiv Pești.

Neptun retrogradează în continuare în Pești, de unde formează un sextil cu Saturn (Capricorn), indicându-ne astfel momentul potrivit pentru perfecționarea planurilor existente, pe baza inspirației divine și a vocii noastre interioare.

În prima zi a lunii avem patru planete (Soarele, Mercur staționar, Venus și Neptun retrograd) în semne de Apă; planeta Marte în semn de Aer, Balanță; trei planete în semne de Pământ (Saturn, Pluton și Uranus retrograd) și două planete (Jupiter și Luna) în Foc. Aceste plasări a planetelor ne indică faptul că la începutul lunii e recomandat să analizăm unde, în ce arii ale vieții noastre avem dezechilibre, să punem sub lupă situația noastră financiară sau provocările cu care ne confruntăm și să ne gândim cum putem reduce cheltuielile și în același timp să creștem încasările. Cum am putea oferi lumii mai multă valoare? Cum putem să ne perfecționăm pe noi înșine, încât să crească calitatea produselor și serviciilor noastre? Ce ne diferențiază de alții?

Mercur intră în mers retrograd pe data de 1 noiembrie ora 14.00, București, și retrogradează până la data de 20 noiembrie. În perioada retrogradării, să alocăm timp pentru luarea deciziilor privind investițiile planificate în viitorul apropiat.

Mai departe, Mercur retrograd ne indică faptul că această perioadă e benefică pentru a lucra în continuare (cu răbdare, perseverență, cu planuri bine puse la punct) la obiectivele noastre (proiectele începute), pentru a analiza ce funcționează și ce nu, și pentru a lua deciziile pe care le-am tot amânat.

În concluzie, prima parte a lunii e potrivită pentru interiorizare, introspecție; pentru analiza vieții, detectarea domeniilor dezechilibrate, și căutarea soluțiilor, dar și pentru stabilizarea (condiționarea și consolidarea) atitudinilor privind atingerea obiectivelor noastre. Cum putem să condiționăm și să consolidăm anumite atitudini? În primul rând e nevoie de o imagine clară asupra obiectivelor noastre, pe urmă detectarea noilor atitudini care ne vor duce în direcția dorită, apoi o decizie fermă, și pe urmă acțiunea în sine.

Condiționarea atitudinilor și a obiceiurilor se realizează prin repetarea acțiunilor, zilnic, cu perseverență, și multă răbdare față de noi înșine. Consolidarea se face prin recompensarea noastră în funcție de rezultatele care încep să se vadă.

Se recomandă să mai așteptăm cu demararea acțiunilor noi, realizate în exterior. Între timp, putem să ne concentrăm pe îmbunătățirea relațiilor, să fim creativi, jucăuși. E o perioadă ideală să ne pregătim trup și suflet, cu odihnă în sânul familiei, prin creativitate, artă, lectură, meditație, pentru următoarea perioadă activă, începând din data de 20-22 noiembrie .

Pe 10 noiembrie, Luna (Berbec) realizează o cuadratură cu Saturn și Pluton din Capricorn și, astfel, primim o doză de energie, care să ne motiveze, să ne dea elan, inițiativă, curaj pentru a acționa.

Mercur retrograd (Scorpion) formează un sextil cu Pluton (Capricorn), oferind șansa unei concentrări mentale extraordinare. Aceste aspecte “tensionate” și benefice, ne ajută să ne interiorizăm, să săpăm intens și profund, să găsim răspunsuri la întrebările și provocările care ne frământă în ultima perioadă. Și nu în ultimul rând, vom avea o viziune clară privind direcția vieții noastre. Vom ști exact ce drum să alegem, și alături de cine. Ascultându-nevocea interioară (în detrimentul vocii exteriorului, a anturajului), vom fi la locul potrivit în momentul potrivit.

Marte (Balanță) realizează un sextil cu Jupiter (Săgetător) și o cuadratură cu Pluton. Primim un impuls suficient de puternic pentru a susține acțiunile zilnice, pentru instalarea obiceiurilor sănătoase.

În data de 12 noiembrie, apariția aspectelor și efectelor benefice continuă. Soarele formează o conjuncție cu Mercur retrograd (Scorpion), un sextil cu Saturn și Pluton, dar și un trigon cu Neptun retrograd (Pești). Pe lângă focalizare mentală, comunicare profundă și eficientă, avem susținere astrală (inspirație divină) pentru a primi promovarea mult așteptată la locul de munca sau primirea unei oferte mai avantajoase, sau creșterea vânzărilor în cadrul afacerii noastre. Vom fi la locul potrivit în momentul potrivit.

În 15 noiembrie, se realizeazăun Careu în T, în semne Mutabile, format de către Venus (Săgetător) în opoziție cu Luna (Gemeni), și de o a treia planetă, Neptun retrograd (Pești) aflată în cuadratură cu primele două. Neptun este numit focar, deoarece este o gazdă a energiilor celorlalte două planete. Această configurație este puternic motivantă. Poate să ne arate unde investim mai multă energie în această perioadă, (în spiritualitate, dezvoltare personală), și totodată ne arată cum putem să găsim echilibrul.

Planeta Neptun, ca focar al acestei configurații, ne atrage atenția că în timp ce suntem prea concentrați pe sufletele noastre (și plutind în lumea imaginației), am putea uita de responsabilitățile din planul material și de anturajul apropiat. Este important să nu exagerăm cu cheltuielile zilnice, să investim inteligent în modalitățile de a ne bucura de viață, wellness, cumpărături de haine, dar și în studiile, cursurile pe care dorim să le urmăm. Se recomandă să planificăm atent toate cheltuielile, să cheltuim lunar într-un mod echilibrat. Atenție la împrumuturi, între colegi, prieteni! Bine-ar fi să stabilim clar condițiile aferente privind suma, termenul limită, și dobânda, dacă e cazul. Dacă împrumutăm de la instituții, să citim contractul pe îndelete, inclusiv rândurile scrise cu litere mici.

În continuare avem pe cerul astral un sextil între Saturn (Capricorn) și Neptun retrograd (Pești) care indică o predispoziție la schimbări radicale, necesare pentru echilibrarea relațiilor interumane. Să fim prudenți la investiții, la speculațiile financiare. Să umblăm cu ochii deschiși la achizițiile de imobiliare, la evaluarea bunurilor imobiliare la valoarea lor reală. În aceste situații este important să ne ascultăm intuiția, însă să fim și sceptici, raționali și prudenți. Și să ne informăm pe îndelete. Să nu amânăm să clarificăm pe loc orice nelămurire avem.

În data de 20 noiembrie 2019, planeta acțiunii, a inițiativei, a curajului și ambiției, Marte, intră în Scorpion. Marte în Scorpion oferă focalizare maximă (mentală) pe obiectivele noastre financiare, dar și pe acțiunile necesare realizării acestora.

Luna (Leu) formează un trigon cu Jupiter (Săgetător) și un sextil cu Marte (Scorpion). Aceste aspecte ne oferă elan, entuziasm, pasiune, determinare, putere de concentrare, concentrare pentru începerea proiectelor noastre. Pe lângă aceste aspecte, avem o opoziție formată între Marte (Scorpion) și Uranus retrograd (Taur), care ne atrage atenția asupra investițiilor pe care le facem. În cazul parteneriatelor, ar fi bine să stabilim, în primul rând, de la început, cota parte, cine cât investește, iar în al doilea rând, în ce măsură apelăm la credite, și pe ce termen putem să ne asumăm acest lucru.

Pe data de 21 noiembrie planeta Mercur își reia mersul direct, iar pe data de 22 noiembrie Soarele intră în Săgetător. Începe o perioadă activă, plină de acțiune, entuziasm, elan, deschidere față de noutăți, oportunități. Dacă am amânat până acum să investim în dezvoltarea noastră personală, pentru creșterea calității vieții noastre (prin cumpărarea cărților mult dorite sau prin participarea la anumite cursuri), atunci acum este momentul. Nu ezitați!

Între 23 noiembrie, ora 23.13 și 28 noiembrie ora 13.34, București, Soarele (Săgetător) este aspectat doar de Lună, realizând conjuncție exactă (Lună Nouă, pe 26 noiembrie, ora 17.10) pentru câteva ore. Această neaspectare a Soarelui, poate fi resimțită ca un blocaj în exprimarea de sine, o limitare a exprimării libere, a trăirilor noastre (ca un zid care ne îngrădește libertatea noastră interioară). Sau suntem ascultați, dar nu și auziți.

Neptun începe staționarea în Pești din data de 23 noiembrie ora 18, până pe data de 1 decembrie ora 06.00, București. Această perioadă ne oferă oportunități pentru a ne deschide față de spiritualitate, de a recunoaște că există o voință mai mare, voința divină, care ne îndrumă în acele momente în care avem cea mai mare nevoie. Astfel putem înțelege că orice se întâmplă, se întâmplă cu un scop bine definit, și că totul face parte din planul celui Mare. Important este să nu forțăm ceea ce nu funcționează, să nu opunem rezistență, ci să avem mai multă încredere în noi înșine, în viață, și să lăsăm ca voința divină să se manifeste.

Pe data de 25 noiembrie se realizează o opoziție între Marte (Scorpion) și Uranus retrograd (Taur). Începe o altă perioadă, benefică pentru interiorizare, introspecție, pentru clarificarea și vizualizarea obiectivelor noastre, ca pe urmă să ne apucăm de treabă, să fim practici, și să acționăm conform planurilor noastre. Important este să găsim echilibrul dintre contemplare, vizualizare, visare cu ochii deschiși și acțiunea propriu-zisă.

Pe 26 noiembrie avem Lună Nouă în Săgetător, care deschide o perioadă activă, atât în interior cât și în exterior, o perioadă pentru meditație, autodepășire, dar și de ieșire din zona de confort.

Pe data de 30 noiembrie Jupiter în conjuncție cu Venus pe ultimele grade din Săgetător formează un trigon cu Uranus retrograd din Taur. Acest aspect ne indică oportunități financiare, care vor apărea din senin, pe neașteptate; posibilități pentru călătorii lungi, benefice pentru dezvoltarea noastră personală, dar și pentru cea profesională; oportunități din care putem să ieșim mai înțelepți, mai valoroși.

În concluzie, vă atrag atenția asupra faptului că este important să avem voință și ambiție sănătoase, disciplinate, însă când viața ne aduce mai multe provocări decât credem noi că putem duce, să ne aducem aminte, că există o voință și mai mare, Voința Divină, care ne ajută mereu să nu ne rătăcim pe drumul vieții, sau chiar dacă ne rătăcim, să regăsim și calea noastră și pe noi înșine.

Să primim călăuzirea și voința divină cu inima și brațele deschise!

Vizi Erzsebet

Vizi Erzsebet