Elena StanescuEseuri & Reflectii

De ce iubim Plutonienii?

Punctul de reper de la care plecăm, atunci când spunem Scorpion sau Pluton, este putere. Puterea poate fi privită din mai multe perspective, dar când o corelăm cu Scorpionul atunci avem de-a face cu o imensă forță interioară de regenerare și de dominație. În plus, Scorpionii când urmează un anumit scop ajung repede să își facă adepți, pentru că ceilalți le simt puterea ce le vine din interior și sunt atât de vrăjiți de această putere, încât nu le rămâne decât să îi urmeze în cruciadele lor și să creadă în reușita lor.

Atât cei cu Soarele în Scorpion, cât și cu Ascendentul în Scorpion, sunt fini psihologi. Și își recunosc și ei înșiși această calitate pentru că observă destul de repede că au capacitatea să intuiască vorbele celor din jurul lor chiar înainte ca aceștia să le rostească. Unii mărturisesc despre ei înșiși faptul că au un psihic puternic, tocmai pentru că observă că față de cei din jurul lor, ei își revin mult mai repede din loviturile vieții. Iar ei sigur au un psihic mult mai puternic pentru că reușesc în mod subtil să-i convingă pe ceilalți să acționeze în direcția menționată de ei.

Iar aici sunt două linii de acoperire a unui Scorpion. Prima este aceea când Scorpionul sapă în adâncul celui de lângă el și îi scoate la suprafață forța de a lupta și de a merge mai departe, prin a-l îndruma către ceea ce are celălalt nevoie. A doua se referă la a utiliza ceea ce celălalt are în interiorul său pentru propriul interes al Scorpionului.

Posibil să nu fie prea plăcut modul prin care un Scorpion acționează, însă fie că ne place, fie că nu, este dificil să ne sustragem de sub dominația lui. Totuși, unii decid să fugă, să încheie orice tip de colaborare cu Scorpionul și să plece. Și este ușor să se țină departe de cei cu Soarele în Scorpion sau Ascendentul în Scorpion, pentru că la aceștia puterea este vizibilă.

Dar, deși putem fugi cât vrem de Scorpionii „vizibili”, pentru că nu ne place să ne pună față în față cu slăbiciunile noastre, viața aduce în calea noastră alți Plutonieni, cu o forță mult mai mare și mult mai subtilă, tocmai pentru ca noi să învățăm să devenim mai puternici. Printre aceștia se numără cei care au o casă a VIII-a încărcată de planete, sau prezintă destul de multe planete în zodia Scorpionului, sau au un Pluton bine plasat în astrogramă.

Oricum ar fi, Scorpionul sau Plutonianul are îndemânarea să privească în adâncurile cele mai întunecate ale sufletului unui om și să scormonească exact ceea ce celălalt vrea să ascundă sau să nege că ar exista. Orice teamă, frustrare sau emoție reprimată, un Scorpion sau un Plutonian, o scoate la iveală în fața noastră, pentru a ne confrunta cu slăbiciunile noastre și pentru a ne face puternici.

Atunci când se întâlnesc doi sau mai mulți Plutonieni, întotdeauna vor exista jocuri de putere între ei. Uneori fără să conștientizeze, vor încerca să se domine reciproc. Vor învăța unul de altul cum să își manifeste forța interioară și cum să-și stăpânească puterea pe care o dețin fără a trece în extrema de a fi răzbunători și neiertători.

Cele mai importante lecții pe care Plutonienii au nevoie să le învețe sunt: să fie mult mai toleranți cu cei din jurul lor, să învețe să ierte și să uite de răzbunare pentru că o astfel de frecvență le pot aduce și lor daune, să învețe să-și stăpânească nevoia de a-i controla pe ceilalți și să înceapă să practice mai degrabă autocontrolul, deoarece atunci când vor reuși să se schimbe pe ei înșiși, viața le va da dreptul să intervină și în schimbarea altora fără a întâmpina conflicte. Și nu în ultimul rând, Plutonienii au venit să învețe să se detașeze de lucruri, de persoane sau de idei și să fie un exemplu pentru ceilalți în acest sens, transmițând mesajul că tot ce există în acest plan fizic nu ne aparține, ci este doar împrumutat pe perioade mai lungi sau mai scurte.

De ce nu ne plac Plutonienii? Pentru că vorbele lor pot înțepa destul de profund, iar oamenii mai sensibili le fac cu greu față. Pentru că există riscul să nu înțeleagă adevăratul scop al puterii pe care o dețin și să se transforme în mici tirani. Pentru că dacă devin obsedați de control, există riscul să devii unealta lor pentru propriul ego.

De ce iubim Plutonienii? Pentru că ei ne învață cum să dărâmăm totul și să reconstruim ceva mult mai bun de la zero. Pentru că lor le plac secretele, iar confidențialitatea devine sfântă pentru ei. Pentru că au capacitatea de a scoate întunericul din interiorul nostru la lumină și ne împinge să nu rămânem blocați în el.

Și nu în ultimul rând, de la Plutonieni învățăm că ceea ce nu te omoară azi, te face mai puternic mâine.

Elena Stanescu

Elena Stănescu