Venus în Săgetător – Fluturi și măști

Pe 1 noiembrie, la ora 22:24, Venus ajunge în Săgetător, unde stă pân’ pe la finalul lunii, pe 26 noiembrie, când intră în Capricorn. Cum traducem acest aspect? În două cuvinte: iubire și iubire. Mintea ne e doar la asta, inima nu mai zic. Ce iubim? Orice! Arta, aventura, libertatea, poezia, frumosul.

Pe cine iubim? Aici se complică puțin lucrurile, căci suntem așa de iubăreți, încât s-ar putea să mai și supărăm, dar și să ne supărăm. Este o perioadă încărcată de energie, tandrețe, generozitate și romantism. Avem curaj să ne urmăm instinctele și suntem sinceri în trăiri și în ceea ce simțim. Ni se activează spiritul de aventură și ne slăbește pragmatismul. Suntem sensibili la oameni și la tot ceea ce ni se pare frumos, căci simțul estetic se ascute acum.

Toate acestea sunt accentuate de conjuncția dintre Venus și Jupiter în Săgetător. Este imprimată o doză mare de idealism romantic, emoție și sensibilitate la frumos, la simpatia și aprecierea celorlalți. Iubim ideea de iubire și suntem dispuși la sacrificiu în acest sens. Senzualitatea este și ea la cote înalte și vine ca un plus în a ne mări puterea de atracție de care dispunem. Conjuncția aceasta dintre Micul și Marele Benefic a mai avut loc, și pe 22 ianuarie, iar până la această dată nu a mai avut loc, în Săgetător, din ianuarie 1995.

Vine acum ca o a doua șansă pe anul acesta, fiind o combinație astrală deosebit de norocoasă. E rost de evenimente intense, de contexte favorabile atât pentru iubire, dar și pentru câștiguri financiare, popularitate, călătorii, afaceri, asociații fructuoase și realizări pe plan personal. Astrele presară noroc asupra noastră și dacă știm să profităm de el, poate fi de bun augur pe mai multe planuri.

Un alt aspect ce apare la intrarea lui Venus în zodia Săgetătorului este conjuncția dintre acesta și Mercur aflat în Scorpion. Suntem stimulați la nivel intelectual, ni se dezvoltă capacitatea de exprimare și putem avea un succes nebun în fața celor care ne atrag. Putem profita de veselie și armonie, cu condiția să învățăm tainele responsabilității în plan afectiv.

Să ținem totuși cont de faptul că, până pe 20 noiembrie, Mercur se află în retrogradare. De aceea avem timp să reflectăm la chestiuni mai vechi în fața cărora am întâmpinat dificultăți, având acum șansa să reconsiderăm situațiile respective și să corectăm anumite erori pe care le-am făcut din diverse motive. Putem goni puțin fluturii iubirii pentru a privi dincolo de vălul înșelător al aparențelor și putem afla acum adevăruri la care nici nu ne-am gândit, căci pe 14 noiembrie, careul lui Venus cu Neptun, poate umbri tot peisajul astral feeric prezentat până acum. Acesta poate imprima confuzie, indecizie și risc de decepții pe mai multe planuri.

Cum ne putem feri? Rămânând cu picioarele pe pământ. Satisfacerea exagerată a impulsurilor și spiritul de aventură scăpat de sub control, pot duce la decepții în dragoste, scandaluri și afaceri păguboase. Atât timp cât rămânem realiști, avem grijă de noi și avem grijă când și în cine ne investim încrederea, discernem între nevoi și capricii, lucrurile rămân sub control. Prudența e cheia acestei perioade.

Partea pozitivă este că încep să cadă măști în jurul nostru. Începem să ne dăm seama cine ne este cu adevărat alături, pe cine ne putem baza și cine este doar de umplutură în peisajul nostru. E șansa să facem o curățenie de toamnă la capitolul oameni.

Așadar ne așteaptă o perioadă plină de provocări, dar care, trecute cu brio, nu vor face decât să contribuie și mai mult la o dezvoltare personală armonioasă.

Alina Nedeloiu

Alina Nedeloiu