Lună Plină în Gemeni. Alice în Țara Minunilor.

Momentul de Lună Plină se produce în luna decembrie pe data de 12, în Gemeni, atingând punctul maxim la ora 07:12. Asta înseamnă că Luna, care se află în Gemeni, este în opoziție cu Soarele aflat în această perioadă în Săgetător.

În ce fel ne poate influența acest aspect? Să începem cu faptul că poate fi resimțită o doză de agitație și distragere a atenției, căci curiozitatea Gemenilor nu mai este un mister pentru nimeni. Capacitatea intelectuală este la cote maxime, există ingeniozitate, adaptabilitate, receptivitate la idei noi și energie. Intuiția și inspirația pot merge mână în mână și pot fi benefice în ceea ce privește activitatea în domeniul public, în domeniul artistic, dar și în cel științific. De ajutor poate fi aici trigonul care se formează între Marte și Neptun, care ne oferă șansa de afirmare în plan intelectual, prin entuziasm și abilități de lider. Acest trigon imprimă generozitate, spontaneitate, dar și farmec personal pe care știm să-l gestionăm mai bine. Parcă prevedem cum se vor desfășura lucrurile și ar fi indicat să ne ascultăm intuiția.

Avem nevoie de stimulare constantă, căutăm sensul lucrurilor și parcă vrem să comunicăm mereu celor din jur ce simțim. Simțim cu mintea și gândim cu sufletul. Este un atu care acum ne poate împinge pe culmile succesului. Asta dacă ne păstrăm seriozitatea și ne temperăm dorința de aventură. Nu doar că ne strigăm sentimentele în gura mare, dar le și analizăm în detaliu. Acest lucru ne poate fi de folos, atât timp cât nu devenim sclavii ruminațiilor și rămânem constanți în simțiri. Suntem dornici de schimbare, însă e bine să fim precauți și discreți în ceea ce privește viața noastră personală.

Există tendința de a alerga după mai mulți iepuri, dar nu neapărat pentru a-i prinde, ci mai degrabă pentru că vrem să ne simțim liberi, independenți, să trăim experiențe noi și să fim asemenea viețuitoarelor ce trăiesc libere în pădure. Problema este că ele nu sunt doar libere, ci și vânate, întâlnesc capcane la tot pasul, fiindu-le pusă în pericol libertatea.

Cine ne-ar putea fi nouă vânători? Ei bine, chiar noi înșine, căci riscăm ca această nemărginită dorință de aventură să ne fie capcana. Tendința acesta nefastă poate fi accentuată și de cele două careuri pe care Neptun le face cu Soarele și cu Luna. Spiritul de aventură poate veni la pachet cu dezorganizare, imoralitate, fugă de responsabilitate și asociații păguboase. Pe plan financiar este recomandat ca în această perioadă să evităm să semnăm contracte și să legăm parteneriate de afaceri.

În planul sentimental există posibilitatea să apară decepții în dragoste, despărțiri, adulter și pierderea reputației, toate având la bază autoamăgirea și indecizia. Evadarea din realitate nu este o soluție. Ne-ar fi mai bine să cântărim deciziile pe care le luăm, să nu facem asta sub aura impulsivității și să nu ne lăsăm mințiți nici de alții, dar nici de noi înșine.

Zona aceasta romantică din viața noastră poate avea de suferit și în urma conjuncțiilor pe care Venus le face cu Saturn și cu Pluton în Capricorn. Legăturile sentimentale par a fi sub imperiul frustrării, al geloziei și al blocajelor. Există această predispoziție către adulter, căci parcă în căutarea de „mai bine”, pierdem și ceea ce avem. Apare tendința de a face slalom printre iubiri, căci nimic nu ne mai satisface, suntem hipersensibili și perfecționiști. Ce ne poate ajuta? Tot iubirea. Dar aceea sinceră, pornită din suflet și nu din rațiuni ascunse, temeri și alte motivații ce nu țin de dragoste.

Sextilurile pe care Venus le face cu Marte și cu Neptun ne împing oarecum să oferim o importanță deosebită vieții sentimentale, imprimă romantism, tandrețe și erotism.

Conjuncția dintre Saturn și Pluton conferă o mare forță atât fizică, cât și mentală. Ține doar de noi dacă o canalizăm într-o direcție bună sau nu. Totodată, sextilurile pe care Venus, Saturn și Pluton le fac cu Marte și cu Neptun vin în ajutorul nostru cu ambiție, perseverență și curaj. Ne conferă încredere în sine, forță de caracter și o doză de responsabilitate. Dacă încercăm să ne folosim vitalitatea și spontaneitatea pentru a ne concentra pe scopuri precise și benefice pentru noi, ne vom putea atinge scopurile indiferent de obstacole.

Ne poate ajuta puțină meditație pentru a ne exersa capacitatea de concentrare, dar și pentru a privi puțin în interiorul nostru. Ce ne dorim și de ce? Putem face liste cu costuri și beneficii ale acțiunilor noastre, ne putem analiza gândurile și emoțiile.

Răspunsurile există în noi, trebuie doar să aruncăm o privire în suflet și în minte, să fim realiști și să nu ne lăsăm vrăjiți de himerele ce se vor perinda prin jurul nostru, căci rolul lor este doar acela de a ne distrage de la scopurile noastre, pe care e indicat să le avem bine stabilite. Ia o foaie de hârtie, scrie pe ea ce-ți dorești și nu te abate, oricât de îmbietor ar fi mirosul de turtă dulce din pădure.

Alina Nedeloiu

Alina Nedeloiu