Elena StanescuVIP

Stop! Și de la capăt! – Andreea Bălan

Câți dintre noi nu au simțit de multe ori în viață să termine un capitol și apoi să înceapă altul nou de la 0? Iar apoi să treacă la fapte și să renască din propria cenușă, mult mai puternici și ambițioși.

Andreea Bălan este unul dintre multele exemple reușite ale acestui circuit. După căderea succesului Andre, undeva la 19 ani, Andreea începe să își construiască singură propria carieră, pornind de la 0. Dar nu este singurul eveniment care o pune pe Andreea în ipostaza de a avea o ”pierdere”, ca mai apoi să aibă un nou început. După cum ea susține, a investit în cumpărarea unui apartament în construcție care nu s-a mai finalizat. Dar Andreea este o luptătoare și s-a orientat imediat spre a-și reveni financiar și a-și construi casa pe care o are în prezent.

În limbaj astrologic, aceste evenimente se traduc prin conjuncția puternică dintre Saturn retrograd și Marte în Scorpion. Marte este un luptător din naștere, iar poziția lui în Scorpion îi aduce o forța interioară prin care să se scuture de praf și să se ridice la luptă cu aceeași determinare de fiecare dată. Saturn este știut ca un disciplinator foarte serios, astfel că atunci când cele două planete se întâlnesc, putem vorbi despre un luptător disciplinat care urmărește cu seriozitate fiecare mișcare făcută și nu va ezita nicio clipă să te dea la o parte dacă îi pui piedici (să nu uităm că vorbim de zodia Scorpionului).

Această disciplină înconjurată de seriozitate se poate observa și în atitudinea Andreei la concursul de dans din Mexic. După cum chiar ea povestește: a exersat ambițios urmând un program strict aproape dus până la epuizare, uitând chiar și de timp și urmărind un singur scop: să câștige. Și a câștigat.

Saturn retrograd în Scorpion aduce cu sine în această viață și o lecție privind raportarea la viață. Astfel că, Andreea are nevoie să învețe să se bucure de viață, indiferent câte evenimente neplăcute au loc. Scorpionul aduce intensitate în viața ei, iar datoria ei este să transforme această intensitate într-o relaxare detașată și să caute în interiorul ei puterea de a domina fiecare tensiune ce vine pe neașteptate.

Terapia a ajutat-o foarte mult să își descopere această putere. Iar momentul în care a decis să înceapă vizitele la psiholog coincid cu prima revenire a lui Saturn în poziția avută la naștere. Andreea spune că a început terapia undeva pe la 27-28 de ani, moment în care Saturn îl atingea pe Pluton natal și se apropia vertiginos de Saturn natal. Nu este o coincidență faptul că Pluton și Scorpionul, zodia pe care o guvernează, au un interes vizibil în aprofundarea sinelui și psihologie.

Este un manager, lucru pe care și ea îl recunoaște. Și are dreptate. Jupiter în Capricorn îi dezvăluie un talent de strateg. Își gestionează extrem de bine investițiile și cântărește bine veniturile și cheltuielile în propriile afaceri. Pierderile financiare care pot apărea pe traseu sunt date de opoziția lui Jupiter cu Venus din Rac, iar acestea au la bază dificultatea de a-și controla emoțiile sau îngrijorările. Lucru care putea fi observat probabil în tinerețe, dar mai puțin probabil să se observe și azi.

În plan amoros, Andreea Bălan este o fire romantică, care se implică total și profund (Venus în Rac trigon cu Saturn în Scorpion) în relația de cuplu pe care o are. Venus este atinsă în mod benefic de Saturn, ceea ce o inspiră pe Andreea să se dedice relațiilor de lungă durată. Cel mai probabil, nici nu concepe să înceapă o relație dacă aceasta nu dă semne că ar fi pentru totdeauna. Venus în Rac îi creionează o anumită sensibilitate pentru cămin și familie și cunoaștem cu toții dorința ei arzătoare de a avea copii și de a întemeia o familie cu un partener care este la fel de dedicat vieții de familie (Soare în Rac).

”Am crezut în basme”, melodia ei lansată de curând, oglindește opoziția dintre Venus și Neptun din astrograma ei. Neptun este planeta visului, a iluziei, a „basmului”, ceea ce o poate face să trăiască o iubire idealizată. Și ca orice ideal, acesta poate fi dezamăgitor sau înșelător.

Totuși, sextilul dintre Jupiter și conjuncția Saturn-Marte, amplifică puterea interioară a Andreei și o face atât de puternică încât reușește să treacă peste orice obstacol, în orice domeniu. Melodia ei ”Inimă de fier” ilustrează foarte bine acest sextil (puterea de la Scorpion și ambiția de la Capricorn multiplicate).

În viitor? Auzim chiar de la Andreea care sunt planurile sale: continuarea vieții de artist până la 50 de ani cel puțin și păstrarea inimii deschise pentru iubire fără a se grăbi. Ea a hotărât deja.

Astfel, astrograma poate fi un punct bun de orientare pentru a-ți cunoaște talentele, ceea ce poți cultiva la nivel maxim sau ce ai nevoie să schimbi la tine pentru a beneficia de dezvoltare personală la cote nemăsurabile. Însă analiza astrogramei privește cu respect spre liberul arbitru și lasă în mâinile oricui dorește responsabilitatea de a-și negocia propria viața.

Elena Stanescu

Elena Stănescu