Elena StanescuTranzitarium

Ajutorul din umbră

(Tranzitul lui Neptun în Pești)

Și sunt momente în care simțim că suntem prinși în situații care nu ne aparțin și care ne fac mai mult rău decât bine. Nu știm de unde vine acest sentiment de neîmplinire sau de nefericire pe care îl zărim că se ivește din propriul nostru interior. E ca și cum auzim cum urlă în noi o senzație intuitivă ce se face cunoscută printr-un limbaj surdo-mut pe care îl distingem destul de dificil. Însă, știm mai mult ca sigur că suntem în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit. Iar această voce mută ne atenționează asupra acestui fapt.

Și uite cum am descris ceea ce fiecare din noi deține într-o măsură mai mare sau mai mică: intuiția. Atât Neptun, cât și zodia Peștilor excelează în a ne dezvălui acea latură a noastră care este legată de intuiție sau echivalentul acesteia cumva numită ”vocea sufletului”.

Tranzitul lui Neptun în Pești a început din 2011 și se va încheia undeva în anul 2026. Impactul acestui tranzit va fi resimțit îndeosebi de către cei care au activată zodia Peștilor în astrogramă prin planete, Ascendent sau chiar Nodul Nord. Pentru cei care sunt atinși de tranzitul lui Neptun (mai ales prin conjuncții cu planetele natale, aflate în zodia Peștilor) are loc o trezire la realitatea pe care nu doreau să o vadă. Nu înseamnă că ceea ce se va întâmpla le va dăuna, ci contextul pe care îl vor întâlni le va deschide drumul către o mai mare încredere în ei înșiși (de care au mare nevoie) și o eliberare de ceea ce înseamnă a deține controlul asupra situațiilor care nu pot fi controlate de la sine.

Să nu uităm că zodia Peștilor înseamnă o dispersare a realității între două lumi diferite. Prima este lumea materială, cea pe care o putem distinge prin cele 5 simțuri, iar cealaltă se află prinsă în valurile apelor în care Peștilor le place foarte mult să înoate. Această a doua lume este lumea imaginației și a visului, în care toți cei care au zodia Peștilor activată în astrograma proprie își găsesc evadarea. Poate de aici vine și popularitatea faptului că Peștii, în general, sunt duali și nu prea îți dai mereu seama cu care dintre ”Pești” interacționezi.

De fapt, această evadare nu este una față de o lume în care acești nativi nu se regăsesc absolut deloc, ci este o trecere în lumea imaginației lor, unde fie că își dau seama sau nu, ei creează în pace și liniște ceea ce își doresc.

Neptun este extrem de puternic în zodia domiciliului său – Pești. Astfel că nativii ce au această zodie activată în astrograma lor natală pot deveni peste noapte niște mici ”vrăjitori” care creează în ritm accelerat evenimente și situații în lumea materială. Imaginația lor, a doua lor lume, are șanse mai mari să devină transpusă în lumea celor 5 simțuri datorită acestui tranzit a lui Neptun. Aici rămâne de menționat doar faptul că uneori ceea ce ne dorim nu este ceea ce avem nevoie…Atunci se creează un dezechilibru în viața noastră.

Pe de altă parte, după cum am menționat la începutul articolului, odată cu acest tranzit, intuiția nativilor ajunge la cote inimaginabil de mari, iar aceștia au oportunitatea să schimbe ceea ce nu se potrivește în puzzle-ul vieții lor. Este, desigur, alegerea lor dacă decid să deschidă sau nu ușa intuiției și să o lase să le argumenteze propria părere despre cum trebuie să decurgă lucrurile.

Oricum ar fi, ajutorul din umbră de la Neptun îl vor primi. Doar ei decid dacă îl acceptă sau nu. Neptun are darul de a se face nevăzut și de a ține sub cheia secretului cine este în spatele binefacerii, dar nu se dă la o parte din a rămâne implicat în ajutorul pe care îl oferă și este deschis unui sacrificiu consistent pentru binele celuilalt. Astfel că, nu este exclus ca nativii să primească o rezolvare a unor situații fără prea mult deranj și nu vor afla de unde vine această rezolvare… li se vor dezvălui doar consecințele.

De exemplu, pe perioada acestui tranzit, cei care au Nodul Nord în Pești se pot trezi că nimic din ce au construit până atunci sau ce au plănuit nu este ceea ce îi mulțumește cu adevărat și se vor afla în poziții în care vor lua cele mai ilogice alegeri pentru viața lor bazate pe simpla ”simțire” că așa pare că totul are sens. Se vor dezvălui evenimente care au la bază desfășurarea propriului destin. Cu ajutorul lui Neptun, nativii vor ajunge la adevăratele revelații ale vieții lor și vor fi împinși către ceea ce înseamnă pentru fiecare împlinirea scopului pentru care au venit în această viață.

Mai mult, această perioadă ne invită să ne întoarcem atenția către ceea ce înseamnă interiorul nostru și să săpăm cât mai adânc în el pentru a descifra înțelesul lumii noastre interioare. Pentru că uneori ai nevoie să cunoști ceea ce este înăuntrul tău pentru a descoperi ceea ce te face să te simți împlinit. Iar dacă până acum uneltele necesare pentru o astfel de cunoaștere au lipsit sau nu au fost făcute cunoscute, în această perioadă, a tranzitului lui Neptun prin Pești, aceste unelte sunt puse la dispoziția tuturor. Depinde de fiecare ce unealtă alege.

Elena Stanescu

Elena Stănescu