Cristina Maria PuscasPlanete

Marte în Balanță

15 septembrie 2021 – 30 octombrie 2021

Planeta Marte intră în semnul Balanței în data de 15 septembrie 2021 și va tranzita acest semn până la data de 30 octombrie 2021, aducând în viața individuală și colectivă o serie de evenimente și simțiri, atât la nivel spiritual cât și social.

Pentru a intra în profunzimea atributelor acestei planete personale, voi expune corespondențele acesteia din mai multe perspective. Acestea o să ofere o viziune mai largă asupra efectelor pe care planeta Marte le generează în timpul tranzitului său în semnul Balanței, timp de mai bine de o lună de zile.

Despre Zeul Războiului

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au vorbit despre cel supranumit Zeu al Războiului. În Mesopotamia era Nergal/Nirgal, lordul lumii subterane, dar asociat și cu planeta Marte, Tezcatlipoca la azteci era zeul autorității și conflictelor, în Grecia Antică se face referire la Ares, iar în Roma Antică, la Marte. Sub diverse înfățișări și denumiri acesta avea aceleași atribute: era cel ce obținea ceea ce își dorea, chiar de trebuia să ducă un război pentru a-și atinge obiectivele.

Zeu al acțiunii și al mișcării, reprezenta în toate culturile energia și dinamismul, dar și forța brută.

Arborele Sephirot, perspectiva numerologică și corespondența cu Tarotul

Conform ideologiei spirituale de origine iudaică, denumită Cabala, în Arborele vieții sau Arborele Sephirot, planetei Marte îi corespunde sfera 5, cea numită Geburah/Gevurah. Acesta este clasificat precum un instrument la justiției divine, numele său cabalistic fiind Seraphim. În ideologia creștină acesta este reprezentat de ierarhiile spirituale denumite Puteri sau Domynus.

Un text preluat din cartea Tarot și Kabală, scrisă de Părintele Gnosticismului Modern – Samael Aun Weor, spune în Capitolul 53, pagina 299, următoarele:

Geburah este Legea Justiției. Lumea lui Geburah se fundamentează pe Justiție. […] Justiția este Suprema Îndurare și Suprema Neîndurare a Legii.

Din acest text, putem observa polaritatea Sferei 5 și faptul că aceasta este un instrument al Justiției Divine, adică un instrument al conștiinței. Întrucât Legile Kybalionului ne elucidează prin următoarele: asemănătorul și neasemănătorul, au aceeași semnificație.

Finețea Sephirotului Geburah, poate fi observată în cifra care i-a fost atribuită și anume 5. Când văd cifra 5, prima însușire care-mi trece prin minte este acțiunea. Însă, după o analiză mai atentă, pot să afirm că aceasta conține: individualismul, dualitatea, mișcarea, nevoia și dorința, toate acestea înglobate ducând la acțiune.

Putem face un exercițiu de imaginație, privind la nivel macro puterea lui Geburah ca fiind puterea naturii. Nimic nu se poate împotrivi legilor naturii! În natură, observăm atât moartea cât și viața, mișcarea continuă și efectele acesteia. Pe scurt: acțiunea!

Cărțile de Tarot care îi corespund lui Geburah sunt: 5 de bâte, 5 de spade, 5 de cupe și 5 de monede. Toate cele patru, fac referire la stări interioare sau la situații zilnice, care presupun o anumită provocare. Pentru că Marte se află în semnul Balanței, energia generală care domină arcanele minore, este arcana majoră: Justiția sau Dreptatea, care sta sub semnul numărului 11.

Voi lăsa mai jos o interpretare personală pentru fiecare arcană, din cele descrise mai sus, pe care fiecare o poate adapta conform vieții sale în intervalul 15 septembrie – 30 octombrie.

Energia generală predominantă: XI – Justiția

Planul individual: dorința de a clarifica situații mai vechi care au rămas nerezolvate, interval de timp benefic pentru căutarea adevărului, clarificarea aspectelor personale legate de dorințe, identificarea dorințelor care nu coincid cu realitatea creată;

Planul colectiv: aplanarea conflictelor, găsirea unei căi amiabile de rezolvare, semnarea unor tratate de colaborare, descoperirea unor secrete, încheierea raporturilor contractuale care au fost încălcate, predispoziție spre discuții în contradictoriu însă scopul va fi cel de a găsi o soluție;

Pasiuni, idei, dorințe, mod de acțiune: 5 de Bâte

Planul individual: conflictele interioare se pot clarifica prin onestitate față de propria persoană, ideile pe care le avem pot să prindă contur, perioadă de autocunoaștere, începerea demersurilor pentru a practica un hobby, capacități bune de a începe o acțiune întrucât vom calcula toate posibilitățile și nu ne vom grăbi;

Planul colectiv: clarificarea conflictelor cu cei din jur, căutarea adevărului în cadrul unui conflict, creativitatea aplicată în cadrul profesional va ajuta la ascensiunea grupului, în cadrului unui mediu social fiecare poate să contribuie cu o idee, împăcarea cu persoanele cu care am avut o confruntare;

Gânduri, informații, conexiuni, documente, comunicare: 5 de Spade

Planul individual: tendința de afirmare, capacități intelectuale bune, informațiile în plus ne pot ajuta, versatilitate în comunicare;

Planul colectiv: adaptarea după mediul înconjurător, rezolvarea conflictelor printr-o comunicare înțeleaptă, dorința de a da dreptul la replică și celor din jur, diverse informații care vin pe calea internetului sau a surselor de informare, pot crea conflicte între ceea ce simțim și ceea ce ni se transmite;

Subconștient, emoții, intuiție: 5 de Cupe

Planul individual: în trecutul apropiat vom răspunsuri la emoțiile pe care le simțim, conștientizarea unor sentimente legate de propria persoană, eliminarea anumitor regrete care nu își mai au locul, intuiția ne ajută să identificăm ce nu ne mai este de folos;

Planul colectiv: predispoziția de a ne debarasa de orice fel de grup care nu mai rezonează cu noi, începerea unor demersuri pentru a face o schimbare acolo unde nu mai există sentimente, intuiția ne este aliat, atunci când rațiunea nu mai găsește un răspuns;

Zona de confort, stabilitate, siguranță: 5 de Monede

Plan individual: identificarea situațiilor care ne supără, eliminarea sentimentelor de comparație, conștientizarea lucrurilor care ne oferă o stare de securitate, eliminarea diverșilor factori de risc;

Planul colectiv: restructurări la nivel de organizații, actualizări de salarii, gestionarea într-un alt mod a finanțelor, găsirea unor căi de investiții mai bune;

Tarotul ne poate oferi multe alte interpretări ale aceste perioade, însă am preferat să ofer cuvinte cheie, pentru a crea o perspectivă mai largă asupra influențelor lui Marte în Balanță și desigur pentru a lăsa loc imaginației fiecăruia să-și facă treaba.

Influențele lui Marte în Balanță

Planeta Marte în semnul zodiacal al Balanței se află în exil, însă asta nu înseamnă că-și pierde atribuțiile sau că energia acestuia scade, ci din punctul meu de vedere se rafinează sau își schimbă modul de acțiune. Acesta intră în Balanță în data de 15 septembrie, iar ingresul lui se va produce în Casa II – Valori și Resurse.

Pe harta momentului, Ascendentul cade în semnul Leului, Descendentul în Vărsător, Mijlocul Cerului în Taur, iar Fundul Cerului în Scorpion.

Prin urmare, avem o perioadă în care putem să lucrăm într-un mod mai elegant cu tot ceea ce ține de: curaj, dorință, voință personală și acțiuni pe care vrem să le întreprindem în special legate de valorile personale, resurse interioare, securitate personală. 

Cuvântul cheie pentru intervalul 15 septembrie – 30 octombrie, este: toleranță. Pe de-o parte toleranța ar trebui exersată față de propria persoană. Însă pentru ca aceasta să poată fi aplicată, este necesară o doză de conștientizare. Pe de altă parte, putem exersa îngăduirea față de cei din jurul nostru, prin acceptarea dorințelor și acțiunilor lor.

Rafinamentul va fi primul care va ieși la suprafață atunci când ne vom exprima dorințele sau când vom dori să acționăm pentru a ne îndeplini anumite nevoi. Vom avea tendința de a ne spori zona de confort atât la nivel interior, cât și fizic. 

La nivelul relațiilor interumane, vom avea compătimire și toleranță, însă vom dori să ni se recunoască meritele sau să ieșim în evidență. De asemenea, aspectul fizic, limbajul corporal și modul în care vom expune ceea ce dorim, vor fi factori hotărâtori în obținerea diverselor beneficii.

Din punct de vedere interior, vom avea predispoziția de a ne urma instinctul, ceea ce ne va ajuta la identificarea valorilor personale. De asemenea ne putem pune în valoare prin exprimarea creativității, aceasta ajutându-ne să urcăm din punct de vedere profesional.

Este o perioadă bună pentru a face schimbări în cadrul mediului social, dacă nu mai rezonăm cu anumite persoane, dacă acestea nu ne mai oferă un confort psihic, se pot încheia relațiile de prietenie sau de colaborare, într-un mod pașnic fără conflict.

În concluzie, vom trăi experiențe interesante în această perioadă. Sub o formă sau alta Marte în Balanță se va manifesta în viața noastră, depinde de doar de noi cum vom folosi această energie.

Cristina Maria Puscas

Cristina Maria Puşcaş