Eseuri & ReflectiiRodica Spinu

Planetele retrograde – o privire în trecut pentru un viitor realizat

Vorbind despre retrogradare, trebuie să menționez că în realitate nu există o mișcare inversă celei directe a planetelor. Dacă am urmări planetele de pe Soare, am observa că acestea nu-și schimbă niciodată direcția. Faptul că punctul nostru de observație este Pământul ne creează o imagine a mișcării aparent retrograde a unor planete (în afară de luminători) în anumite perioade de timp.

Dacă ne privim pe noi, oamenii, ca pe Suflete întrupate pe Pământ cu o Karmă care poate fi realizată numai pe planeta noastră, atunci înțelegem de ce numai de pe Pământ se observă retrogradarea (aparentă) a altor corpuri cerești purtătoare de bagaj karmic. Trebuie să menționez aici și importanța Nodurilor Lunare, care reprezintă drumul karmic în sine și care provoacă planetele să-și descopere calitățile specifice. Astfel, interacționând la nivel energetic cu aceste puncte fictive (nodurile lunare), planetele își manifestă posibilitățile, ne ajută să ne redescoperim și să evoluăm pe toate planurile.

O planetă retrogradă este independentă de firul real al curgerii timpului. Ea are lumea sa interioară și legăturile sale cu mediul, în funcție de calitățile sau defectele pe care şi le-a însușit în trecut (alte vieți), adică vine cu o experiență anterioară și trăiește mai mult în acel trecut. Este interiorizată și nu se manifestă în exterior. Mai mult decât atât, nu-i prea place să colaboreze cu planetele directe. Cu cât mai multe planete directe sunt într-o hartă, cu atât persoana va simți presiunea naturală a vieții și a realizării sale în toate domeniile de experienţă. Când într-o hartă natală sunt mai multe planete retrograde, putem presupune că nu ar exista o presiune a fluxului vieții și, în consecință, putem constata apariția mai multor situații sau probleme de neînțeles. Cu alte cuvinte, persoana deținătoare de multe planete retrograde nu va simți necesitatea de a se manifesta activ și nu va putea să se implice în rezolvarea anumitor situații caracteristice acelor planete la fel cum ar fi făcut-o dacă ele ar fi fost directe. Pe de o parte, această persoană nu se poate realiza din punct de vedere practic, însă pe de altă parte nativul are o valoare de necontestat ca și teoritician, cu o intuiție de invidiat, bazată pe o cunoaștere care vine din trecut (vieți anterioare) și se deschide în prezent.

În consecință, nu este cazul să cerem o implicare activă în realizarea practică a anumitor scopuri unui om care deține o cunoaștere din trecut (alte vieți). Acesta nu este drumul său. În schimb, chiar dacă nu știe cum să-și folosească această cunoaștere în practică, el poate fi un Profesor de preț la nivel teoretic pentru ceilalți, indicându-le direcția spre atingerea scopurilor lor.

Dacă aplicăm cele scrise mai sus tranzitelor actuale, când majoritatea planetelor (Uranus, Neptun, Pluto, Saturn, Jupiter și Mercur) sunt retrograde, putem spune următoarele: de-a lungul unei perioade lungi, de circa 4 luni, am avut posibilitatea să ne accesăm lumea interioară, să ne dăm seama ce avem de schimbat în viața noastră şi să înțelegem ce avem de făcut mai departe. Planetele retrograde în tranzit ne-au dat posibilitatea să ne reevaluăm drumul în viață. Odată cu revenirea lui Mercur în mers direct, această perioadă de introspecţie se încheie. Din acest moment, începem să devenim activi și să ne punem planurile în practică.

Să nu uităm că în perioada 19 decembrie 2021 – 28 ianuarie 2022 va retrograda și Venus. Această este retrogradare ne va ajuta să reevaluăm relațiile, finanțele sau valoarea de sine. După ce în 2021 am trecut prin tot felul de experiențe menite să ne ajute să conștientizăm anumite aspecte importante ale vieții, odată cu revenirea lui Venus în mers direct, suntem liberi să ne punem toate ideile în practică.

Să ne fie cu spor introspecția! Viitorul nostru depinde de conștientizările noastre!

Rodica Spinu

Rodica Spînu